Korvaako 2D-viivakoodilukija 1D-viivakoodilukijan?

- Nov 19, 2018-

Korvaako 2D-viivakoodilukija 1D-viivakoodilukijan?

On kulunut kauan sitten, kun 1D-viivakoodeja keksittiin ja sovellettiin monilla aloilla, se lisäsi tehokkuutta ja säästi aikaa ja kustannuksia. EAN13 on suosituin viivakoodi, jota käytetään kauppatavaramerkeissä, joita myydään supermarketeissa, lähikaupoissa ja päivittäistavaroissa. 13 numeroa seisovat eri tavarat ja tallennetaan eri hinnoilla, kun viivakoodi tuotteessa, joka skannataan viivakoodinlukijaa tarkistettaessa, operaattori tietää tuotteen määrän ja veloittaa sitten asiakkaalta vastaavan.

Laser-viivakoodinlukijalla on etuna luettaessa tällaisia 1D-viivakoodeja, nopea ja tarkka verrattuna 2D-viivakoodilukijaan nyt, 1D-viivakoodit hallitsevat edelleen markkinoita nyt ja kestävät vuosia. mutta 2D-viivakoodit, kuten QR, DM, voivat tallentaa enemmän tietoja kuin 1D-viivakoodeja, ja on helppo purkaa, vaikka viivakoodit olisivat pilaantuneet tai pienet vaurioituneet, se on parempi kuin 1D-viivakoodit.

2D-viivakoodien dekoodaustekniikka kehittyy erittäin nopeasti, ja dekoodausnopeus on ylittämässä laserskannerit. Nyt on maailmanlaajuinen Internet-aika, tekniikan levitysnopeus on nopeampaa kuin aikaisemmin, se auttaa tekniikkaa ja tuotteita pääsemään joka puolelle maailmaa. .

Joten ihmettelemme, onko mahdollista 2D-viivakoodilukija korvata 1D-viivakoodilukija?

Vuosikymmeniä sitten ihmiset käyttävät kamelia kuljetusvälineenä Dubaissa, Arabiemiirikunnissa, ja se on toiminut kuten satoja vuosia, mutta vain yhden yön Dubaissa ihmiset saivat vaurautta hiekan alla löydetyn öljyn takia, sitten ihmiset alkavat ostaa autoja kameleiden sijasta, se on iso harppaus ihmiskunnan historiassa, ei muilla alueilla tai maissa maailmassa, kuten Dubai.

Joten uskomme, että 2D-viivakoodien suosio kasvaa tulevaisuudessa ja markkinat vaativat enemmän 2D-viivakoodilukijaa, koska tekniikan ja tuotteiden parantaminen on entistä nopeampaa. Lisää 2D-viivakoodinlukijaan riippumatta langallisesta tai Bluetooth-viivakoodinlukijasta käy verkkosivuillamme lisätietoja (www.syblecode.com)

EAN ja QR ovat 2 suosittua viivakoodia, jotka edustavat kumpikin 1D ja 2D, tässä on syvä ymmärrys sieltä 2 asiaa

EAN (European Article Number) -koodi on KANSAINVÄLISEN ARTIKKELUMEROINTYYHMÄN kehittämä hyödykeviivakoodi, jota käytetään maailmanlaajuisesti. Se on kiinteä pituinen, puhtaasti digitaalinen, jatkuva, neljä yksikköä leveä, yksiulotteinen viivakoodi, joka edustaa numeroita 0-9. EAN-koodisymbolilla on vakioversio (EAN-13) ja lyhennetty versio (EAN-8). Kaksi vakioversiota edustavat 13 numeroa, tunnetaan myös nimellä EAN13-koodi, ja lyhennetty versio edustaa 8 numeroa, joka tunnetaan myös nimellä EAN8.

QR-koodin QR-koodi on lyhenne pikavastauksesta. Tämä QR-koodi voidaan lukea nopeasti edelliseen viivakoodiin verrattuna.

QR-koodit voivat tallentaa rikkaampaa tietoa, mukaan lukien tekstin salaus, URL-osoitteet ja muun tyyppiset tiedot. QR-koodi keksittiin vuonna 1994 Denso-Wave, Japanissa. QR-koodistandardi JIS X 0510 julkaistiin tammikuussa 1999, ja sitä vastaava kansainvälinen ISO-standardi ISO / IEC18004 hyväksyttiin kesäkuussa 2000. Denso Wave -verkkosivuston mukaan QR-koodi on avoin standardi, QR-koodimääritys on avoinna ja Denso Wave: n hallussa olevaa patenttikorkoa ei sovelleta. Tavallisen QR-koodin lisäksi on olemassa myös muoto, nimeltään "mini-QR-koodi", joka on QR-koodistandardin alennettu versio, joka on tarkoitettu ensisijaisesti sovelluksiin, jotka eivät pysty käsittelemään suurempia skannauksia. Mikro-QR-koodeilla on myös useita standardeja, ja ne voivat tallentaa jopa 35 merkkiä.

Koska se ei enää toimi lineaarisella skannauksella, se käyttää infrapunassa parannettua kameraa suoraan tunnistamaan objektiivin kaapatun kuvan QR-kuva, joten heijastuskulman vaatimus vähenee. QR-koodilukija voi jopa "skannata" nestekidenäytössä näkyvän viivakoodin (

Tunnistus) (mutta kun se on pystysuoraan viivakoodin yläpuolella näytössä, se on helppo tunnistaa infrapunavalonlähteen heijastuessa näytölle), joten voit skannata suoraan näytöllä näkyvän viivakoodin, kuten matkapuhelimen .

QR-koodi on suorakaiteen muotoinen, vain mustavalkoinen. Kolme neljästä kulmasta on painettu pienemmällä neliökuviolla kuten "takaosa". Nämä kolme ovat malleja, jotka auttavat purkamaan ohjelmistoa. Käyttäjän ei tarvitse kohdistaa. Tiedot voidaan silti lukea oikein riippumatta skannauksesta mistä tahansa kulmasta.