Mikä on CCD-viivakoodilukija?

- Nov 22, 2018-

CCD-tekniikkaa (Charge Coupled Device) käyttävää viivakoodilukijaa kutsutaan CCD-skanneriksi. Niitä kutsutaan myös lineaarisiksi kuvansiirtolaitteiksi. Sarja pieniä valoantureita on järjestetty yhdeksi riviksi CCD-viivakoodilukijaan. Ne mittaavat viivakoodin lähettämää ympäristön valoa. Ne on suunniteltu siten, että ne kestävät ankarit työolosuhteet.

CCD-skannerissa ei ole liikkuvia osia. Laserissa on värähtelevät peilit, jotka ovat alttiita kulumiselle ja mekaanisille vioille.

CCD-skannerit käyttävät LED-valaistusta. LEDien LED-diodien käyttöikä on noin kymmenen kertaa. Niiden valaistustaso on turvallinen suoraa katselua varten, joten turvatoimenpiteet eivät ole tarpeen.

CCD-skannerit ovat yleensä pienempiä, kevyempiä ja vähän kalliimpia kuin laserskannerit.

CCD-skannerien skannausnopeus on 45 skannausta sekunnissa tai nopeampi, mikä on alhaisempi kuin laseryksiköt.

Tässä on joitain CCD-skannerin etuja laserskanneriin nähden

CCD-skannerit sisältävät LED-valojen käytön viivakoodin valaistamiseen. Ne kestävät noin kymmenen kertaa pidempään kuin laserskannerit.

Toisin kuin laserskannerit, niissä ei ole liikkuvia osia. Joten ne ovat vähemmän alttiita vaurioille tai epäonnistumisille. Ne kestävät säännöllistä kulumista.

Kun käytät lasersädettä, on välttämätöntä noudattaa tiettyjä turvaohjeita suoran katselun suhteen. Koska ne eivät käytä mitään lasersäteitä, niihin ei liity mitään turvallisuusmäärityksiä.

CCD-skannerit ovat edullisia verrattuna laserviivakoodilukijaan nyt.

Viime vuosina CCD: stä on tullut merkittävä digitaalikuvien tekniikka. CCD-kuva-anturissa pikseliä edustavat p-seostetut metallioksidi-puolijohteet (MOS) -kondensaattorit. Nämä kondensaattorit ovat esijännitetty inversiokynnyksen yläpuolelle, kun kuvankeruu alkaa, mikä sallii tulevien fotonien muuntamisen elektronin varauksiksi puolijohde-oksidiliittymässä; CCD: tä käytetään sitten lukemaan nämä lataukset. Vaikka CCD: t eivät ole ainoita tekniikoita, jotka mahdollistavat valon havaitsemisen, CCD-kuva-antureita käytetään laajalti ammatillisissa, lääketieteellisissä ja tieteellisissä sovelluksissa, joissa vaaditaan korkealaatuista kuvatietoa. Sovelluksissa, joissa laatuvaatimukset ovat vähemmän vaativat, kuten kuluttaja- ja ammattikäyttöön tarkoitetut digitaalikamerat, käytetään yleensä aktiivisia pikseliantureita, tunnetaan myös nimellä komplementaariset metalli-oksidipuolijohteet (CMOS); varhaisessa vaiheessa nautittu iso CCD-laatu on kaventunut ajan myötä.

Nyt CCD-viivakoodinlukija on tulossa suosituksi Kiinan kotimarkkinoilla, koska se pystyy lukemaan älypuhelimista tulevia maksun viivakoodeja tekniikan kehittyessä, CCD-viivakoodinlukijan kustannukset laskivat erittäin nopeasti, nyt se on melkein sama laserviivakoodinlukija. CCD-viivakoodinlukija käyttää yhä useammassa teollisuudessa kuin ennen.

Sybleltä löytyy monenlaisia CCD-viivakoodilukija, sekä langallinen että langaton. Ota yhteyttä meihin ja kysy neuvoa myyntitiimiltämme.