2D-viivakoodien sovellukset

- Nov 26, 2018-

Kaksiulotteiset (2D) viivakoodit sisältävät suorakulmioita, pisteitä, kuusikulmioita ja muita geometrisia kuvioita muodostamaan skannattavia neliöitä ja suorakulmioita. 2D-viivakoodit sisältävät paljon tietoa ja dataa, koska ne tallentavat tietoja vaaka- ja pystysuunnassa; itse asiassa 2D-viivakoodit voivat tallentaa jopa 7 089 merkkiä, mikä on paljon suurempi tallennuskapasiteetti kuin tavallisten viivakoodien 20 merkin kapasiteetti. 2D-viivakoodeja käytetään valmistuksessa, varastoinnissa, logistiikassa ja terveydenhuollossa, ja ne ovat suosittuja, koska ne ovat luettavissa, kun ne on painettu pienikokoisiksi ja tuotteelle syövytetty.

Useimmiten 2D-viivakoodit ovat QR, DM, PDF417 eri teollisuudenaloilla, tässä on lisätietoja sen sovelluksista:

1: Sovellus valmistustietojen hallintajärjestelmässä

Nykyaikaisessa teollisuustuotannossa vain tuotantotiedot, henkilötiedot ja laatutiedot kerätään reaaliajassa. Johdon tietojärjestelmä voi antaa kerätyn tiedon ja ajan perusteella ohjeita materiaalien hallintaan, tuotannon aikatauluihin, laadunvarmistukseen sekä suunnittelu- ja rahoitusjärjestelmiin. Siksi henkilöstön, laitteiden, materiaalien ja muiden resurssien tehokas dynaaminen kokoonpano tuottaa samanaikaisesti erilaisia tilastollisia ja kirjanpidollisia tietoja, jotta voidaan tarjota johtajalle tehokas perusta päätöksentekoon. Siksi tarkasta, nopeasta ja oikea-aikaisesta tiedonkeruusta on tullut keskeinen linkki yrityksen tietojärjestelmien hallintajärjestelmän tason parantamiseksi, ja se on myös tärkeä sisältö ERP-tekniikan täysimääräisessä toteutuksessa. QR-koodilla on korkea tietotiheys, vahva häviöiden esto ja alhainen hinta. Ja niin edelleen, ERP: n yritystoimintaprosessissa voidaan siis toteuttaa kaksiulotteista kooditekniikkaa käyttämällä tarkka, nopea ja oikea-aikainen tiedonkeruu ja parantaa yritysten tiedonhallinnan tasoa.

2: Sovellus korujen tarkastuksessa ja myynnin hallinnassa

Uudella tiedontallennus-, siirto- ja tunnistustekniikalla QR-koodilla on etuna korkea luotettavuus, vahva turvallisuus, suuri tietokapasiteetti, alhaiset tuotantokustannukset ja se voi edustaa erilaisia tietoja, kuten kiinalaisia merkkejä ja kuvia. QR-koodin käyttö korujen tarkastusmerkkiin voi hyödyntää sen tekniset ominaisuudet täysin nykypäivän korujen tarkastustekniikan hallinnan tarpeisiin ja saavuttaa seuraavat tavoitteet:

a. Säilytä korujen, kuten valokuvien, ominaisuudet kaksiulotteisessa koodissa tarkastusmerkin väärentämisen estämiseksi ja logon väärentämisen estämiseksi ja kuvan arvon parantamiseksi.

b. Helpottaa korujen myyntihallintaa tietojen automaattisen syöttämisen avulla;

C. Kun kuluttaja ostaa, hän voi kysyä logolla olevia kuljetustietoja parantaakseen tuotteen laadun uskottavuutta;

d. Perustamalla verkon seuranta- ja hallintajärjestelmän laadunvalvontaorganisaatio voi toteuttaa korujen koko tarkastus-, myynti- ja valvontaprosessin seurannan ja hallinnan sekä säädellä myyntimarkkinoita.

e. Käytä laadunvalvontaraportissa olevaa QR-koodia ja alkuperäistä tarkastustietuetta parantaaksesi laadunhallintaorganisaation hallintotiedostojen tasoa.


3: Sovellus juna- ja lentolippujen hallinnassa

Mitä sovelluksia 2D-viivakoodien väärentämisen estämiseen on sovellettu lipunhallintajärjestelmään?

a. Lippujen turvallisuus. Matkustajan ostaman liputyypin mukaan lipunmyyjä käyttää kaksiulotteisen koodinvalmistusohjelmistoa generoimaan kaksiulotteinen koodi ja laittamaan sen lipun lipun pintaan tietojen (kuten kuinka monta kertaa) , hinta, myyntipaikka jne.).

b. Automaattinen lippujen tarkistus. (1) Tarkastaessaan pääsylipun, lippujen tarkastaja tunnistaa ja lukee lipun kaksiulotteisen koodin kannettavan kaksiulotteisen koodintunnistuslaitteen kautta, ja järjestelmä tunnistaa lipun aitouden automaattisesti ja tallentaa vastaavat tiedot järjestelmään. (2) Ajoneuvossa lipun tarkastaja käyttää kädessä pidettävää kaksiulotteista koodintunnistuslaitetta lukeakseen lipun kaksiulotteisen koodin, ja laite vertaa luettuja tietoja automaattisesti tietokannan tietoihin, jotta syrjitään lipun aitoutta. lippu. Kaksiulotteisen koodinlukulaitteen käyttö lipun tarkistamiseen ei vain paranna työn tehokkuutta, mutta myös välttää inhimillisiä virheitä.

C. Tieteellinen johtaminen. Rautatiehallinnon osaston on tiedettävä vain nykyinen matkustajamäärä ja vastaava kunkin junamatkustajan lipun numero tietojen kyselytilastojen avulla. Se löytyy helposti vertaamalla järjestelmään kuuluvien matkustajien tietoja lippujen myyntiin. Onko väärennetty lippu kyydissä?


4: Sovellus mobiilimaksamisessa

Äskettäin Alipay ilmoitti käynnistävänsä QR-koodinkeräyspalvelun. Kaikki Alipay-käyttäjät voivat saada QR-koodin "maksa minulle" ilmaiseksi. Kuluttajien tarvitsee vain avata mobiilisovelluksen skannaustoiminto ja ottaa QR-koodi. Siirry maksusivulle. Maksun onnistumisen jälkeen maksunsaaja saa tekstiviestin ja asiakasilmoituksen. Fuzhoussa Warwick-taksiyritys avasi Alipayn. Kun taksi oli mennyt määränpäähän, asiakas otti matkapuhelimen ja skannasi autossa olevan QR-koodiauton. Matkapuhelin hyppäsi automaattisesti maksusivulle ja seurasi sitten autoa mittarilla. Maksu annetaan, ja koko maksuprosessi vie vain 20 sekuntia. Starbucksissa voit sitoa prepaid-korttisi matkapuhelimeesi ja maksaa siitä nopeasti skannaamalla QR-koodin. Sinun ei tarvitse maksaa pitkiä jonoja.

5: Sovellus sairaalassa

Potilaan kannalta ärsyttävin asia on rekisteröityminen. Kaksiulotteisen koodin avulla potilas voi tehdä tapaamisen matkapuhelimen kautta ja mennä sairaalaan ottamaan numeron QR-koodilla suoraan suunniteltuun aikaan, mikä vähentää jonon rekisteröintiä ja odotusaikaa. QR-koodipalvelu ei vain ratkaise rekisteröintiongelmaa, vaan myös integroi kaksiulotteisen koodin lääketieteelliseen hoitoon, maksamiseen jne. Ja pystyy toteuttamaan yhden luukun hoidon, maksun ja lääketieteen palvelun. Ei enää antaa potilaille toistaa jonon. Lisäksi on mahdollista arvioida lääketieteen etiikkaa, ja sekä lääkärit että potilaat voivat vahvistaa viestintää ja ymmärrystä. Tällä hetkellä monien kaupunkien suuret sairaalat ovat ottaneet käyttöön ainakin viivakoodit. Edelliseen verrattuna lääketieteellisen informaation taso on parantunut huomattavasti ja sairaalan toiminnan tehokkuus on parantunut huomattavasti.