Yksiulotteinen viivakoodilukija Käyttöohjeet

- Aug 17, 2018-

Yksidimensionaalisen viivakoodiskannerin ohjeet ovat hyvin yksinkertaisia. Seuraavassa osassa kerrotaan, miten viivakoodilukija skannataan.

Ensimmäinen askel on yhdistää viivakoodin pyyhkäisyapuohjelma tietokoneeseen tietolinjalla. Tietorivin toinen pää yhdistää skannauspisteen dataliittymän ja toinen pää yhdistää tietokoneen USB-portin.

Toinen vaihe on pitää liipaisupainike, kunnes valo aktivoituu ja löysää sitten punainen valaistusalue ja tarkennuslinja.

Kolmas vaihe, kädessä pidettävä pyyhkäisyapu, tarkka viivakoodin punainen tarkennusviiva ja säädä pyyhkäisytaulun ja viivakoodin välinen etäisyys, kunnes paras lukemamatka.

Neljäs vaihe on kuulla onnistuneen kuuntelun ääni, punainen valaistuslinja sammuu, lukukoodi on valmis, pyyhkäisyapu pyyhkii tiedot tietokoneeseen.


Tutkittuaan viivakoodin pyyhkäisypisteen toimintamenetelmän, huomasimme, että viivakoodin skannaustyökalun toiminta korvaa manuaalisen syötteen, joka on helpompaa ja nopeampaa. Jätimme näppäimistön ja skannatimme tiedot viivakoodista skannausaseella ja näytimme sen tietokoneelle. Viivakoodilukija on ihmisen kehityksen tuote, mutta myös ihmisten edistyksen tarpeet. Nyt yhä useammat teollisuudenalat näkevät skannausaseiden jäljet, mm. Supermarketit, lääketieteelliset, pikatoimitukset, kirjastonhallinta, varastot ja niin edelleen.