Laserviivakoodilukija VS CCD-viivakoodilukija

- Nov 29, 2018-

Laser-viivakoodilukija lähettää ohut valonsäde viivakoodissa. Tämä valonsäde heijastuu viivakoodista eri tavalla riippuen pinnan väristä, jota säde osuu. Muista, että valkoinen on seurausta kaikista valon väreistä heijastuessa ja musta on kaikkien värien imeytymisen tulosta. Tietenkin, useiden tekijöiden takia, jopa viivakoodin musta heijastaa hieman valoa. Silti laserskanneri pystyy havaitsemaan viivakoodin tankojen leveyden havaitsemalla valon määrän, joka heijastuu pinnasta, jolle viivakoodi on painettu.


Nämä lukijat käyttävät lasersädettä valaistuslähteenä viivakoodien lukemiseen. Niillä on yleensä pyörivä prisma tai värähtelevä peili. Se siirtää lasersäteen eteenpäin ja taaksepäin viivakoodin yli. Tässä lukijassa oleva fotodiodi mittaa viivakoodista heijastuneen valon voimakkuutta.

Laser-viivakoodilukijalla on korkea tarkkuus ja tarkkuus, ja lukeminen on erittäin nopeaa. Niiden katsotaan olevan hyvä suorituskyky skannauksen terävyyden skannaamiseen. He pystyvät lukemaan viivakoodin suuremmasta etäisyydestä, ja siksi ne suositaan kosketuksettomaan käyttöön. Se on parempi, kun lue hyvin pieniä tai leveitä viivakoodeja.


CCD-viivakoodilukija toimii kuitenkin samalla tavalla kuin digitaalikamera. Lineaarisen kuvansiirtolaitteen viivakoodilukijassa oleva skannauselementti on oikeastaan satojen tai tuhansien pienten valotunnistimien rivi, joista jokainen mittaa ympäristön valoa. Kun lineaarinen kuvaaja havaitsee viivakoodin näkökenttään, nämä anturit ottavat valon lukeman ja ottavat tehokkaasti kuvan viivakoodista.


CCD-viivakoodinlukijat ovat hyödyllisiä laserskannerien kanssa monin tavoin. se sisältää LED-valaisimien käytön viivakoodin valaistamiseksi. Ne kestävät noin kymmenen kertaa pidempään kuin laserskannerit.

Toisin kuin laserskannerit, niissä ei ole liikkuvia osia. Joten ne ovat vähemmän alttiita vaurioille tai epäonnistumisille. Ne kestävät säännöllistä kulumista.

Kun käytät lasersädettä, on välttämätöntä noudattaa tiettyjä turvaohjeita suoran katselun suhteen. Koska ne eivät käytä mitään lasersäteitä, niihin ei liity mitään turvallisuusmäärityksiä.


Näille kahdelle 1D-viivakoodilukijalle on molemmat saaneet edut ja haitat, jotka tekevät niistä sopivia erilaisiin tarpeisiin ja sovelluksiin. Meillä on sekä laserviivakoodilukija että CCD-viivakoodinlukija, joilla on vakaa ja korkea lukemiskyky.

Viivakoodiskannerien ammattimaisena valmistajana ja toimittajana toimitamme paitsi kilpailukykyisiä viivakoodilukijaa myös takaamme asiakkaille sen laadun.

ota yhteyttä johonkin kokenutta kollegaamme kysyäksesi sinulle sopivaa viivakoodilukijaa.