Mikä on CCD-viivakoodilukija?

- Dec 13, 2018-

CCD-viivakoodinlukija, jota kutsutaan myös lineaariseksi kuvan viivakoodinlukijaksi. Kuvaanturi sisältää 1500 pikseliä ja 2500 pikseliä.


CCD-viivakoodinlukija käyttää joukko satoja pieniä valotunnistimia, jotka ovat rivissä rivillä lukijan päässä. Jokainen anturi mittaa valon voimakkuutta heti sen edessä. Jokainen CCD-lukulaitteen yksittäinen valoanturi on erittäin pieni ja koska satoja antureita on järjestetty riviin, lukijaan syntyy viivakoodikuvion kanssa identtinen jännitekuvio mittaamalla peräkkäin jännitteet kunkin anturin välillä. rivi. Tärkeä ero CCD-lukijan ja kynän tai laserskannerin välillä on se, että CCD-lukija mittaa viivakoodin lähettämää ympäröivää valoa, kun taas kynä- tai laserskannerit mittaavat tietyn taajuuden heijastunutta valoa, joka on peräisin itse skannerista.


1990-luvulla CCD: n (lataus kytketty laite) kehitys johti lineaarisen kuvantamistekniikan luomiseen. Vuoteen 2007 mennessä CCD-lineaariset skannerit kilpailivat menestyksekkäästi laserien kanssa markkinoilla.


CCD-lineaarikuvaimessa LEDiä käytetään viivakoodin valaistamiseen, ja pienet CCD-anturit kohdistetaan yhdeksi riviksi lineaaristen viivakoodien heijastaman valon lukemiseksi ja dekoodaamiseksi. Laite on kuin kamera, joka ottaa kuvia, joissa on vain yksi rivi pikseleitä. Koska laitteet ovat lineaarisia, ne eivät voineet lukea 2D-viivakoodeja.


CCD-lineaarikuvat voivat silti olla hieno, taloudellinen valinta, jos etsit yhden käyttötarkoituksen käsiskanneria. Karkeissa kannettavissa tietokoneissa ei yleensä ole tällaista skanneria, eikä älypuhelimissa varmasti ole.


Tässä on joitain CCD-viivakoodilukijan etuja ja haittoja


• CCD-skannerit sisältävät LED-valojen käytön viivakoodin valaistamiseen. Ne kestävät noin kymmenen kertaa pidempään kuin laserskannerit.


• Toisin kuin laserskannerit, niissä ei ole liikkuvia osia. Joten ne ovat vähemmän alttiita vaurioille tai epäonnistumisille. Ne kestävät säännöllistä kulumista.


• Kun käytät lasersädettä, on välttämätöntä noudattaa tiettyjä turvaohjeita suoran katselun suhteen. Koska ne eivät käytä mitään lasersäteitä, niihin ei liity mitään turvallisuusmäärityksiä.


• CCD-skannerit ovat edullisia verrattuna laserviivakoodilukijaan.


• Niiden skannausnopeus on suurempi kuin laserskannereiden.

Olemme itse kehittäneet 1500 pikselin ja 2500 pikselin CCD-skannausmoduulin, ja tavoitteemme ovat eri markkinat. XB-9158 on myydyin CCD-viivakoodinlukija, jonka myynti saavuttaa 20 kt toisessa kuukaudessa markkinoille saattamisen jälkeen, nyt työskentelemme 2500 pikselin skannauksessa moduuli ja bluetooth CCD-viivakoodilukija vastaamaan eri asiakkaiden vaatimuksia. Jos haluat lisätietoja tuotteistamme, CCD-viivakoodilukija, ota yhteyttä ennakkomyyntiinsinööriimme valitaksesi sopivat tuotteet.