Mikä on viivakoodilukija

- Oct 31, 2019-

Viivakoodilukija on elektroninen laite, jota käytetään painettujen viivakoodien lukemiseen. Ne sisältävät valonlähteen, linssin ja valotunnistimen, joka muuntaa optiset impulssit sähköisiksi. Markkinoilla on lukemattomia skannerit, mukaan lukien kynälukija, laserskanneri, CDD-lukija ja kamerapohjainen lukija.


Kuinka skanneri toimii?

Skannerit käyttävät tyypillisesti lasersäteitä heijastamaan viivakoodin valoa. Viivakoodin lukemiseksi skanneri mittaa heijastuneen valon voimakkuuden. Skannerit lukevat vain heidän edessään asetetut asiat, eivätkä he liitä UPC-koodeja tiettyyn varastotuotteeseen. Tämä yhdistys luodaan myyntipisteohjelmistosi kautta. Skannerit kykenevät kuitenkin järjestämään viivakoodeja, pudottamaan johtavat numerot tai tarkistamaan numeroiden numerot.


Millaisia skannerit ovat?

Markkinoilla on erilaisia skannereita. Tyypillisin skanneri on langallinen 1D-skanneri. Nämä skannerit lukevat 1D-viivakoodeja (perinteiset viivakoodit, joissa on mustavalkoiset viivat), ja ne on yleensä asetettava suoraan viivakoodin eteen. Jos olet koskaan nähnyt toimihenkilön skannaamassa tuotetta yhä uudelleen, jotta se luettaisiin, he käyttivät todennäköisesti edullista skanneria. Parempi malli sopii lukemaan rikki tai enkelöityjä viivakoodeja. 2D-skannerit pystyvät lukemaan yhä suositumpia 2D-viivakoodeja, kuten QR-koodeja.


Monet asiakkaat pyytävät langattomia skannereita niiden ilmeisen hyödyn vuoksi. Langattomat skannerit ovat kuitenkin usein huomattavasti kalliimpia kuin langalliset vastaavat.

Esitystyyliset skannerit eivät ole muodoltaan kuten perinteiset aseistyyliset skannerit. Sen sijaan nämä laitteet on tehty viivakoodille esitettäväksi skannerin edessä - toisin kuin skanneriin, joka esitetään viivakoodin eteen. Esitystyyliset skannerit ovat tyypillisesti bioptisia, mikä tarkoittaa periaatteessa, että ne voivat lukea viivakoodeja paremmin. Ei ole yllättävää, että nämä mallit ovat kalliimpia kuin perinteiset skannerit.


Mikä skanneri on minulle?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu ensisijaisesti yrityksestäsi