Viivakoodiskannerin sisäinen rakenne ja toimintaperiaate

- Aug 17, 2018-

Yhteinen litteä viivakoodiskanneri koostuu valonlähteestä, optisesta linssistä, skannausmoduulista, analogi-digitaalimuunnospiiristä ja muovikuoresta. Se käyttää optoelektronisia komponentteja muuntamaan havaitut optiset signaalit sähköisiksi signaaleiksi ja sitten sähköiset signaalit muunnetaan digitaalisiksi signaaleiksi analogi-digitaalimuuntimilla ja siirretään tietokoneelle käsittelyä varten.


Kun kuva skannataan, heijastunut valo valokuvasta, joka loistaa kuvassa, lähenee objektiivin läpi skannausmoduuliin, joka muuntaa valosignaalin analogiseksi digitaaliseksi signaaliksi (eli jännitteeksi, joka liittyy vastaanotetun valon voimakkuuteen ) ja osoittaa kyseisen kuvan harmaata astetta. Tällä hetkellä analogia-digitaalimuunnospiiri muuntaa analogisen jännitteen digitaaliseksi signaaliksi ja lähettää sen tietokoneelle.


Värinä kvantisoidaan 8, 10 ja 12 bittiä RGB-kolmikorttia, ja signaali käsitellään edellä mainitun numeron kuvamäärään. Jos on olemassa korkeampia kvantisointibittejä, se tarkoittaa, että kuvassa voi olla rikkaampi taso ja syvyys, mutta värialue ylittää ihmisen silmän tunnistuskyvyn, joten meille resoluutiotasolla korkeamman numeron viivakoodin skanneri on, että värien yhteenkuuluvuus on sileä, voi nähdä lisää yksityiskohtia kuva.