QR koodi

- Dec 18, 2018-

QR-koodi (lyhennetty pikavastauskoodista), jonka Denso Wave suunnitteli vuonna 1994 Japanin autoteollisuudelle.

QR-koodi on suorakaiteen muotoinen, vain mustavalkoinen. Kolmessa kulmassa tulostetaan neliökuvio, jossa on pienempi "paluu" -merkki. Nämä kolme pientä neliöohjelmaa purkaavat sen. Käyttäjän ei tarvitse kohdistaa. Tiedot voidaan silti lukea oikein riippumatta skannauksesta mistä tahansa kulmasta.
Tässä on QR-koodin etu

1. Tiheä koodaus, suuri tietokapasiteetti: mahtuu jopa 1850 isoa kirjainta tai 2710 numeroa tai 1108 tavua tai yli 500 kiinalaista merkkiä, mikä on noin useita kertoja suurempi kuin tavallinen viivakooditietokapasiteetti.


2, laaja koodausalue: viivakoodi voi koodata kuvia, ääniä, tekstiä, allekirjoituksia, sormenjälkiä ja muuta digitaalista tietoa voidaan koodata, ilmaista viivakoodina; osaa edustaa useita kieliä; voi edustaa kuvatietoja.


3, vahva vikasietoisuus, virheenkorjaustoiminnolla: Tämä tekee paikallisten vaurioiden aiheuttamasta perforoinnista, likaantumisesta jne. Aiheutuvan 2D-viivakoodin edelleen luettavissa oikein, jopa 50%: n vaurioalue voi edelleen palauttaa tietoja.


Kuvion 4 mukaan dekoodauksen luotettavuus on korkea: se on paljon pienempi kuin tavallinen viivakoodin dekoodausvirheprosentti, joka on kaksi osaa miljoonaan, bittivirhesuhde on enintään yksi kymmenestä tuhannesta.


5, voi ottaa käyttöön salaustoimenpiteitä: luottamuksellisuus, väärentämisen torjunta.


6, edullinen, helppo valmistaa, kestävä.


7. Viivakoodisymbolin muoto ja koon suhde ovat muuttuvat.


8, QR-koodilla on ominaisuudet suuri varastointi, korkea luottamuksellisuus, korkea jäljitettävyys, vahva vahinkokestävyys, suuri redundanssi ja alhaiset kustannukset. Nämä ominaisuudet ovat erityisen sopivia lomakkeisiin, tietoturvaan, seurantaan, lisenssiin, inventaarioon, tietojen varmuuskopiointiin ja muihin näkökohtiin.


Kuten yllä, edut tekevät QR-koodista laajan käytön eri toimialoilla, kuten mobiili käyttöjärjestelmissä, URL-osoitteissa, virtuaalikaupoissa, QR-koodimaksulla, verkkosivun sisäänkirjautumisella, WiFi-verkon sisäänkirjautumisella, TOTP-käytöllä, salauksella, videopeleillä jne.


QR-koodeja voidaan käyttää pankkitilitietojen tai luottokorttitietojen tallentamiseen tai ne voidaan erityisesti suunnitella toimimaan tiettyjen maksupalveluntarjoajien sovellusten kanssa. QR-koodimaksujen kokeiluhakemuksia on useita eri puolilla maailmaa. Kehitysmaissa, kuten Intiassa ja Kiinassa, QR-koodimaksu on erittäin suosittu ja kätevä tapa suorittaa maksuja.

Marraskuussa 2012 QR-koodimaksut otettiin käyttöön laajemmassa mittakaavassa Tšekin tasavallassa, kun Tšekin pankkiyhdistys otti käyttöön ja hyväksyi maksutietojen vaihtoa varten avoimen muodon - lyhyen maksun kuvauksen - virallisen paikallisena ratkaisuna QR-maksuille. Vuonna 2013 Euroopan maksuneuvosto antoi ohjeet EPC: n QR-koodille, joka mahdollistaa SCT: n aloittamisen euroalueella.


QR-koodeja käytetään yleisesti salaustekniikan valuuttojen alalla, erityisesti ne, jotka perustuvat Bitcoiniin ja sisältävät sen. Maksuosoitteet, salausavaimet ja transaktiotiedot jaetaan usein digitaalisten lompakkojen välillä tällä tavalla.