Viivakoodilukijan tärkeimmät parametrit

- May 19, 2020-

Ennen kuin valitaan viivakoodilukija, on ymmärrettävä useita viivakoodiskannauslaitteiden tärkeimpiä teknisiä parametreja ja valittava sopiva laite sovellusvaatimusten mukaisesti näiden parametrien mukaisesti.


1) resoluutio

Viivakoodiskannausjärjestelmissä resoluutio on MINIMAL BAR WIDTH (MBW), joka voidaan lukea oikein. Laitetta valittaessa ei ole korkeampi laitteen punosnopeus, mutta skanneri, jolla on vastaava resoluutio, olisi valittava viivakooditiheyden mukaan, jota tietyssä sovelluksessa käytetään. Käytössä, jos valitun laitteen resoluutio on liian korkea, silloin täplän palkki, lika ja muut vaikutukset järjestelmään ovat vakavampia.


2) skannausterävyyden skannaus

Skannauskentän syvyys tarkoittaa eroa enimmäisetäisyyden välillä, jonka skannauspään sallitaan poistua viivakoodin pinnasta, ja lähimmän pisteen välillä, johon viivakoodinlukija voi lähestyä viivakoodin pintaa, edellyttäen, että varmistetaan luotettava lukeminen, toisin sanoen tehokas työskentely viivakoodilukija-alue. Jotkut viivakoodiskannauslaitteet eivät anna skannauksen syvyysterävyysindeksiä teknisessä hakemistossa, mutta antavat skannausetäisyyden, toisin sanoen lyhin etäisyys, jonka skannauspään sallitaan jättää viivakoodipistooli viivakoodin pinnalle.


3) Skannaa leveys

Skannausleveysindeksi viittaa viivakooditietojen fyysiseen pituusarvoon, jonka skannauspalkki voi lukea tietyllä skannausetäisyydellä.


4) SKANNAUSNOPEUS

Skannausnopeus viittaa skannauspalkin pyyhkäisytaajuuteen skannausradalla yksikköaikaa kohti.


5) kertaluonteinen tunnistusaste

Ensisijainen tunnistusnopeus edustaa ensimmäisessä skannauksessa luettujen tunnisteiden lukumäärän suhdetta skannattujen tunnisteiden kokonaismäärään. Esimerkiksi, jos viivakooditarran tiedot on skannattava kahdesti kutakin lukua kohden, kertaluonteinen tunnistusnopeus on 50%. Käytännöllisen soveltamisen kannalta toivomme tietysti, että jokainen skannaus voidaan suorittaa viivakoodipistoolin kautta, mutta valitettavasti monien tekijöiden vaikutuksesta 100%: n tunnistusastetta ei voida saavuttaa.


On huomattava, että ensisijaista tunnistusnopeutta voidaan soveltaa vain kädessä pidettävien kevyiden kynien skannausmenetelmään. Jos käytetään laserskannausmenetelmää, säde voi skannata viivakooditarrat satoja kertoja sekunnissa, ja skannauksella saatu signaali toistetaan.


6) bittivirhesuhde

Bittivirhesuhde (ber) on erittäin tärkeä testiindeksi, joka heijastaa koneella tunnistettavan etikettijärjestelmän virheellisiä tunnistamisia. Bittivirhesuhde on yhtä suuri kuin virheen identifiointiaikojen lukumäärän suhde identifiointiaikojen kokonaismäärään. Viivakoodijärjestelmässä bittivirhesuhde on vakavampi ongelma kuin matala ensisijainen tunnistusnopeus.