Kuinka tarkastella viivakoodinlukijan tarkkuutta

- Mar 30, 2020-

Monet ihmiset mainitsevat aina sanaresoluution ostaessasi viivakoodilukijaa, monet uskovat, että tarkkuus on yhtä suuri kuin skannausteho, sitä suurempi skannaustehon tarkkuus on.


Itse asiassa kaikki viivakoodilukijaresoluutiot kolmesta näkökulmasta määritettäessä: optinen osa, laitteistoosa ja ohjelmistoosa. Toisin sanoen, skannerin resoluutio on yhtä suuri kuin sen optisten komponenttien resoluutio plus sen oman prosessoinnin ja analyysin resoluutio laitteiston ja ohjelmiston avulla.


Optiset komponentit optisessa resoluutiossa on skanneri neliötuumaa kohden, joka pystyy sieppaamaan todellisen pistemäärän, viittaa skannerin CCD: n (tai muun valosähköisen laitteen) fyysiseen resoluutioon, on myös skannerin todellinen resoluutio, se on optoelektronisen pikselin etäisyydellä laitteet voivat siepata jaettuna skannerin pyyhkäisyarvon suurimmalla vaaka-arvolla. Jos skannerin resoluutio on 1200DPI, sen optisen osan resoluutio on yleensä vain 400 ~ 600DPI. Laajennuksen resoluutio syntyy laitteiston ja ohjelmiston yhdistelmällä, prosessilla, jossa tietokone analysoi kuvan ja täyttää matemaattisesti tyhjät kohdat (tunnetaan myös nimellä interpolointi).


Optinen skannaus on yksi-yksi ulostulon kanssa, ja lähtö on mitä skannaus löytää. Tietokonelaitteistojen ja ohjelmistojen käsittelyn jälkeen tulostuskuvasta tulee realistisempi, resoluutio suurempi. Tällä hetkellä useimmilla markkinoiden skannerilla on kyky laajentaa laitteistojen ja ohjelmistojen tarkkuutta. Joissakin skannerimainoksissa sanotaan 9600 × 9600 dpi, mikä on vain ohjelmistojen interpoloinnilla saatu suurin resoluutio, ei skannauspistoolin todellinen optinen resoluutio. Joten skannerin tarkkuus on optinen resoluutio (tai optinen resoluutio) ja maksimaalinen resoluutio tietenkin välitämme optisesta resoluutiosta, mikä on kovaa työtä.


Kun sanomme, että skannerin resoluutio on jopa 4 800 dpi (mikä on optisen resoluution ja ohjelmistoeron käsittelyn summa), tarkoitamme, että kun kuva syötetään skannerilla, skannaukseen voidaan kerätä 4 800 × 4 800 pikseliä muodossa 1 neliön tuuma. 1 tuuman skannausalue, skannattu 4 800 dpi: n tarkkuudella, tuottaa kuvan koon 4 800 pikseliä ja 4 800 pikseliä. Kun skannataan jäljityskuvaa, sitä suurempi skannaustarkkuus on asetettu, sitä hienompaa generoidun kuvan vaikutus on, ja mitä suurempi generoitu kuvatiedosto on, mutta mitä enemmän interpolointielementtejä on.

PS80_05