Kuinka viivakoodi tuotteisiisi

- Dec 24, 2018-

esittely

Tärkein virtakoodin tunnistamiseen tarkoitettu resurssi on yli 100 GS1: n jäsenorganisaatiota maissa ympäri maailmaa. Tämä opas vie uusia viivakoodin käyttäjiä

niiden perusvaiheiden läpi, jotka heidän on suoritettava viivakoodien käytön aloittamiseksi.

Kymmenen vaihetta viivakoodin toteuttamiseen

Vaihe 1 Hanki GS1-yrityksen etuliite

Vaihe 2 Määritä numerot

Vaihe 3 Valitse viivakoodipainatus

Vaihe 4 Valitse "ensisijainen" skannausympäristö

Vaihe 5 Valitse viivakoodi

Vaihe 6 Valitse viivakoodikoko

Vaihe 7 Alusta viivakooditeksti

Vaihe 8 Valitse viivakoodin väri

Vaihe 9 Valitse viivakoodipaikka

Vaihe 10: Luo viivakoodin laatusuunnitelma


1 Hanki GS1-yrityksen etuliite


Ennen kuin yritys voi aloittaa viivakoodien käytön, sen on ensin osoitettava viivakoodin sisällä olevat numerot, nimeltään GS1-tunnisteavaimet. Ensimmäinen vaihe GS1-tunnistetunnuksen määrittämisessä on hankkia GS1-yrityksen etuliite GS1-jäsenorganisaatiolta.

GS1-yrityksen etuliite tarjoaa tavan yrityksille luoda tunnisteavaimet kauppatavaroille, logistiikkayksiköille, toimipaikoille, juhliin, omaisuudelle, kuponkeille jne., Jotka ovat ainutlaatuisia ympäri maailmaa. 1,3 miljoonaa yritystä käyttää maailmanlaajuisesti GS1-yritysliitettä perustaksi yksilöivien numeroiden luomiseksi toimitusketjun kaiken tunnistamiseksi.


2 Määritä numerot


Saatuaan GS1-yrityksen etuliitteen yritys on valmis aloittamaan tunnusnumeroiden myöntämisen heidän kauppatavaralleen (tuotteille tai palveluille), heille itselleen (oikeushenkilönä), sijainneille, logistiikkayksiköille, yksittäisen yrityksen omaisuudelle, palautettaville varoille (kuormalavat, laatikot, kylpyammeet) ja / tai palvelusuhteet. Prosessi on yksinkertainen. Paikallinen GS1-jäsenjärjestö voi antaa sinulle tarkat tiedot siitä, kuinka monta numeroa voit määrittää GS1: n pituuden perusteella


3 Valitse viivakoodipainatus


Aluksi sinun on päätettävä, mitä viivakoodeja käytetään, ja sisältääko viivakoodi staattisia tai dynaamisia tietoja sen sisällä. Jos tiedot ovat staattisia (aina samoja), viivakoodi voidaan tulostaa perinteisillä painokoneilla suoraan pakkaukselle (esim. Paperimaitopakkaus) tai pakkaukseen kiinnitetylle etiketille (esim. Etiketti gallonan maitokannuun) .) Jos tiedot ovat dynaamisia, tarvitaan joko digitaalinen tai digitaalisen ja perinteisen tulostuksen yhdistelmä.

Esimerkiksi:

 Jos tuote vaatii monivärisiä grafiikoita ja viivakoodia, jolla on dynaaminen data, grafiikka

voitaisiin esipainata perinteisillä painokoneilla ja jättää tyhjä osa tarrasta

digitaalinen painatus inline tuotannon ja pakkaamisen aikana.

 Jos tuote vaatii vain tekstiä ja viivakoodia, jolla on dynaaminen data, etiketti voidaan tulostaa sisään ja kiinnittää pakkaukseen (automaattisesti, jos suuri määrä tai käsin, jos pieni määrä). Se voidaan myös tulostaa suoraan itse pakkaukseen ilman etikettiä.

Myös staattista tietoa sisältävä viivakoodi voitiin tulostaa suoraan pakkaukseen digitaalisen tulostuksen avulla

menetelmä, esimerkiksi kun samaa pakkausta käytetään eri tuotteille.


4 Valitse "ensisijainen" skannausympäristö


Viivakoodityyppiä, kokoa, sijoittelua ja laatua koskevat eritelmät riippuvat kaikki siitä, mihin viivakoodi skannataan. Kun tiedät, missä viivakoodisi skannataan, voit luoda oikeat vaatimukset sen tuotannolle.

Vähittäismyyntipisteessä skannattavien viivakoodien on tuettava kaikkiisuuntaista tarkistusta.

Jos viivakoodi skannataan sekä myyntipisteessä että varastossa, sinun on käytettävä symbolia, joka sopii myyntipisteiden skannaukseen, mutta tulostetaan suurempana, jotta skannaus voidaan jakeluprosessissa. Sairaaloissa ja apteekkeissa skannattavien terveydenhuollon tuotteiden viivakoodit eivät vaadi monisuuntaista tarkistusta, paitsi jos tuotteet skannataan myös vähittäismyyntipisteissä.


5 Valitse viivakoodi


Oikean viivakoodin valitseminen on kriittinen viivakoodin toteutussuunnitelman onnistumisen kannalta, mutta tässä on joitain korkean tason vinkkejä:

■ Jos haluat viivakoodin kaupan, joka skannataan vähittäismyyntipisteessä, ensin

valittu symboli on EAN / UPC-symboli. POS takaa tämän symbolin skannaaman

järjestelmiä ympäri maailmaa. Joissain tapauksissa GS1 DataBar -symbolia voidaan käyttää.

■ Jos tulostat viivakoodia, joka sisältää muuttuvia tietoja, kuten sarjanumerot, viimeinen käyttöpäivä tai

mitat, käytät sitten GS1-128-, GS1 DataBar- tai GS1 2D -symboleja.

■ Jos haluat koodata URL-osoitteen viivakoodiksi, jotta laajennetut pakkaustiedot ovat saatavilla

loppukäyttäjälle, sinun tulisi käyttää GS1 2D -merkkiä.

■ Jos haluat viivakoodin skannataksesi logistiikkaympäristössä ja haluamasi ulkokotelon

Jos haluat tulostaa suoraan aaltopahvissa, ITF-14 voi olla sinun valinta.


6 Valitse viivakoodikoko


Kun oikea viivakoodisymboli on määritetty yhdessä siihen koodattavien tietojen kanssa,

suunnitteluvaihe alkaa. Kuvion sisällä olevan symbolin koko riippuu määritellystä symbolista, missä sitä käytetään ja kuinka symboli tulostetaan.

Symbolikoot

X-ulottuvuus on viivakoodin kapeimman elementin määritelty leveys. X-mitat ovat

käytetään yhdessä symbolikorkeuden kanssa sallittujen symbolikokojen määrittämiseen.

Kullekin skannausympäristölle merkitykselliset symbolit on lueteltu niiden kohde-X-mitassa ja

vastaava tavoitekorkeus. Tavoitekokojen lisäksi määritetään myös sallitut minimi- ja maksimikoot.

EAN / UPC-symbolit

EAN / UPC-symbolit on suunniteltu skannaamaan monisuuntaisilla monisuuntaisilla skannerilla. Tämä tarkoittaa, että EAN / UPC-symboleilla on kaksi segmenttiä, jotka ovat pitempiä kuin ne ovat leveitä. Symbolin korkeuden ja leveyden välillä on kiinteä suhde. Kun yhtä ulottuvuutta muutetaan, toista ulottuvuutta tulisi muuttaa suhteellisella määrällä. Jotta voidaan vähentää tilaa, jonka EAN / UPC-symbolit vievät suunnitteluun, voidaan määrittää pienentynyt symbolien korkeus. Tätä katkaisuksi kutsuttua prosessia ei sallita EAN / UPC-symbologia-eritelmissä, ja sitä tulisi välttää.

Tämä johtuu negatiivisista vaikutuksista, joita sillä on skannausnopeuteen vähittäissuuntaisissa skannauksissa.

Painoprosessin huomioon ottaminen Viimeinen tärkeä merkki symbolikokoon on valitun painoprosessin kyky. Symbolin minimikoko (suurennus) ja oikea palkin leveyden pienentäminen (BWR) vaihtelevat tulostusprosessin mukaan ja jopa painosta toiseen. Painoyritysten tulisi vahvistaa symbolien vähimmäiskoko (suurennus) ja BWR hyväksyttävien ja toistettavien laatutulosten saavuttamiseksi.


7 Alusta viivakooditeksti


Viivakoodin alla oleva teksti, nimeltään Human Readable Interpretation (HRI), on tärkeä, koska jos viivakoodi on vaurioitunut tai heikkolaatuinen aluksi, tekstiä käytetään varmuuskopiona. Tässä on joitain HRI: n yleisimmin kysyttyistä kysymyksistä: Pitäisikö ihmisen luettavan tulkinnan olla tietyn kokoinen?

Ihmiselle luettavan tekstin on oltava selvästi luettavissa ja symbolin kokoon nähden verrannollinen.

Onko ihmisille luettavan tulkinnan tarkoitus olla symbolin ylä- tai alapuolella?

HRI tulisi asettaa viivakoodin alapuolelle ja ryhmitellä toisiinsa aina kun se fyysisesti mahdollista säilyttäen HRI: n luettavuus ja vähimmäisviivakoodin korkeus. Näen sulkeita sovellustunnisteiden (AI) ympärillä joidenkin viivakoodisymbolien alla. Onko heidän tarkoitus olla siellä ja koodataanko ne symbolin palkissa ja välilyönteissä?

Kaikkien AI: ien on oltava sulkeissa inhimillisen luettavuuden tulkinnassa, mutta sulkeita ei ole koodattu symboliin.

Kuinka monta numeroa tulostetaan Human Readable -tekstin EAN / UPC-symbolin alle?

■ Sinun on tulostettava 12 numeroa UPC-A-symbolin alle.

■ Sinun on tulostettava 13 numeroa EAN-13-symbolin alle.

■ Sinun on tulostettava kahdeksan numeroa UPC-E- ja EAN-8-symbolien alapuolelle.


8 Valitse viivakoodin väri


Optimaalinen väriyhdistelmä viivakoodisymbolille on mustat palkit valkoisella taustalla. Jos haluat käyttää muita värejä, seuraavat voivat auttaa sinua valitsemaan tyydyttävät:

■ GS1-viivakoodit vaativat palkkien tummat värit (esim. Musta, tummansininen, tummanruskea tai tummanvihreä).

■ Palkkien tulee aina olla yhden rivin värejä, eikä niitä koskaan tule tulostaa useilla kuvantamisvälineillä (esim. Levy, näyttö, sylinteri jne.).

■ GS1-viivakoodit vaativat vaaleita taustoja hiljaisille alueille (viivakoodin ympärille ei tulostetta) ja välilyönteille (esim. Valkoinen).

■ Vaalean taustan lisäksi voidaan käyttää myös "punertavia" värejä. Jos olet joskus ollut pimeässä punaisella valaistuksella ja yrittänyt lukea punaista kopiota, tiedät, että se voi käytännössä kadota. Tämä pätee myös vastaaviin väreihin, kuten oranssi, vaaleanpunainen, persikka ja vaaleankeltaiset. Koska useimmat viivakoodinlukijat käyttävät punaista valonlähdettä, voit nopeasti nähdä, miksi nämä värit saattavat olla sopivia taustatietoihin, mutta niitä tulisi välttää palkkien kohdalla.

■ Monissa tapauksissa symbolitaustaa ei tulosteta ja pakkausalustan väriä käytetään viivakooditaustana. Jos symbolimerkkitausta kuitenkin tulostetaan palkkien alle, tausta tulee tulostaa yhtenäisinä viivoina.

■ Jos käytät useita mustekerroksia lisätäksesi taustan opasiteettia, jokainen kerros tulee tulostaa yhtenäisenä värinä.

■ Jos syötät hienojakoisella näytöllä enemmän mustetta substraattiin, varmista, että tulostuksessa ei ole tyhjiä kohtia, jotka johtuvat siitä, että näyttö ei täytä riittävästi.


9 Valitse viivakoodipaikka

Keskustellessamme symbolien sijainnista tarkoitamme symbolien sijoittelua mallissa. Kun merkitään symbolien sijoittelua ensin, pakkausprosessia tulisi harkita. Kysy pakkausinsinööriltä varmistaaksesi, että symbolia ei peitä tai vaurioidu (esim. Pahvikotelon reunan yli, pahvikotelon alapuolella, pakkausläpän alla tai peittämällä toisella pakkauskerroksella).

Kun oikea sijainti on määritetty, painoyritystä on kuultava. Tämä johtuu siitä, että monet painoprosessit vaativat viivakoodeja tulostettavaksi tietyssä suunnassa rainan tai arkin syöttösuuntaan. Fleksografista tulostusta käytettäessä tankojen tulisi kulkea yhdensuuntaisesti puristussuunnan kanssa. Jos palkkeja vaaditaan kulkemaan kohtisuorassa puristussuuntaan, tarkista, ettei symboli vääristy. Käytettäessä joko silkkipaino- tai syväpainatusprosesseja, symbolin tulisi olla kohdistettu suuntaisesti solun rakenteen kanssa seula- tai syvälevysylinterissä, jotta saadaan aikaan mahdollisimman tasainen palkin reuna.


10 Laadi viivakoodin laatusuunnitelma


ISO / IEC 15416 viivakooditulostuksen laadun testausmääritykset lineaarisymboleille kuvaa menetelmän viivakoodisymbolien laadun arvioimiseksi niiden tulostamisen jälkeen. ISO-pohjainen todentaja tarkastelee symbolia skannerin tapaan, mutta menee pidemmälle luokittelemalla symbolin laatua. GS1 käyttää ISO / IEC-menetelmää, mutta määrittelee jokaiselle GS1-viivakoodille tarvittavan vähimmäisluokan sen perusteella, mitä symbolia käytetään, missä sitä käytetään tai mitä tunnistusnumeroa se kuljettaa. Minimiluokan lisäksi GS1 määrittelee myös todentajan aukon leveyden ja aallonpituuden. Eri vähimmäisvaatimusten asettaminen on samanlainen kuin yliopisto, joka käyttää standardoitua testiä sen määrittämiseksi, pätevätkö hakijat pääsyyn. Useat yliopistot voivat hyödyntää samaa

standardoitu testi, mutta kukin asettaa minimipistemäärän, joka tarvitaan hakijoiden pääsyyn.