Bluetooth-viivakoodilukija

- Dec 22, 2018-

Bluetooth on langaton tekniikkastandardi tietojen vaihtamiseen pienillä etäisyyksillä (käyttämällä lyhytaaltoisia UHF-radioaaltoja ISM-kaistalla 2,400–2,45 GHz kiinteistä ja mobiililaitteista) ja henkilökohtaisen verkon (PAN) rakentamiseen. Se oli alun perin suunniteltu langaton vaihtoehto RS-232-datakaapeleille.

Bluetoothia johtaa Bluetooth Special Interest Group (SIG), jolla on yli 30 000 jäsenyritystä tietoliikenteen, tietojenkäsittelyn, verkottumisen ja kulutuselektroniikan aloilla. IEEE standardoi Bluetooth nimellä IEEE 802.15.1, mutta ei enää ylläpitä standardia. Bluetooth SIG valvoo eritelmän kehitystä, hallinnoi pätevyysohjelmaa ja suojaa tavaramerkkejä. [3] Valmistajan on täytettävä Bluetooth SIG -standardit markkinoidakseen sitä Bluetooth-laitteena. [4] Teknologiaan sovelletaan patenttiverkostoa, joka on lisensoitu yksittäisille vaatimukset täyttäville laitteille.

Nimi Bluetooth on anglisoitu versio skandinaavisesta Blåtand / Blåtannista (vanha norjalainen blát )nn), kymmenennen vuosisadan kuninkaan Harald Bluetoothin epiteetistä, joka yhdisti dissonanttiset tanskalaiset heimot yhdeksi valtakunnaksi. Seurauksena on, että Bluetooth yhdistää viestintäprotokollat.

Intelin Jim Kardach ehdotti tämän nimen ideaa vuonna 1997. Hän kehitti järjestelmän, jonka avulla matkapuhelimet voivat kommunikoida tietokoneiden kanssa. Ehdotuksen tekohetkellä hän oli lukemassa Frans G. Bengtssonin historiallista romaania The Long Ships about Vikings and King Harald Bluetooth.

Ensimmäisestä keksinnöstään lähtien Bluetooth-versio on kehittynyt Bluetooth 1.0: sta Bluetooth 5: ksi, ja viivakoodilukijassa eniten käytetään Bluetooth 4.0

Bluetooth 4.0 on otettu käyttöön 30. kesäkuuta 2010 alkaen. Se sisältää klassisen Bluetooth-, nopea Bluetooth- ja Bluetooth Low Energy (BLE) -protokollan. Nopea Bluetooth perustuu Wi-Fi: hen ja Classic Bluetooth koostuu vanhoista Bluetooth-protokollista.


Bluetooth Low Energy, aikaisemmin nimeltään Wibree, on Bluetooth v4.0: n osajoukko, jossa on täysin uusi protokollapino yksinkertaisten linkkien nopeaa luomista varten. Vaihtoehtona Bluetooth-standardiprotokolleille, jotka otettiin käyttöön Bluetooth v1.0 - v3.0 -käyttöjärjestelmässä, se on tarkoitettu erittäin pienitehoisiin sovelluksiin, jotka saavat kolikkosolun. Sirun mallit mahdollistavat kahden tyyppisen toteutuksen, kaksitilaisen, yhden moodin ja parannetut aiemmat versiot. Väliaikaiset nimet Wibree ja Bluetooth ULP (Ultra Low Power) hylättiin ja BLE-nimeä käytettiin jonkin aikaa. Vuoden 2011 lopulla BLE: n suurelle yleisölle esiteltiin uudet logot "Bluetooth Smart Ready" isännille ja "Bluetooth Smart" antureille.


Verrattuna perinteiseen Bluetoothiin, Bluetooth Low Energy -tarkoituksena on vähentää huomattavasti virrankulutusta ja kustannuksia säilyttäen samanlainen tiedonsiirtoetäisyys. Bluetooth-laitteiden akun pidentämisen kannalta BLE edustaa merkittävää etenemistä.


Yhden moodin toteutuksessa toteutetaan vain vähän energiaa kuluttava protokollapino. Dialog Semiconductor, STMicroelectronics, AMICCOM, [70] CSR, Nordic Semiconductor ja Texas Instruments [73] ovat julkaissut yhden moodin Bluetooth Low Energy -ratkaisut.

Kaksitilaisessa toteutuksessa Bluetooth Smart -toiminto on integroitu olemassa olevaan klassiseen Bluetooth-ohjaimeen. Maaliskuusta 2011 alkaen seuraavat puolijohdeyritykset ovat ilmoittaneet standardin mukaisten sirujen saatavuuden: Qualcomm-Atheros, CSR, Broadcom ja Texas Instruments. Yhteensopiva arkkitehtuuri jakaa kaikki Classic Bluetoothin nykyiset radio- ja toiminnallisuudet, mikä johtaa kustannusten nousun merkitykseen perinteiseen Bluetoothiin verrattuna.

Kustannussäästöisissä yhden moodin siruissa, jotka mahdollistavat erittäin integroidut ja pienikokoiset laitteet, on kevyt linkikerros, joka tarjoaa erittäin vähän virrankulutusta lepotilassa, yksinkertaisen laitteiden havaitsemisen ja luotettavan point-to-multipoint-tiedonsiirron edistyneellä virransäästöllä ja turvallisella salatut yhteydet mahdollisimman pienin kustannuksin.

Versiossa 4.0 olevat yleiset parannukset sisältävät muutokset, jotka ovat tarpeen BLE-moodien helpottamiseksi, samoin kuin AES-salauksella käytettävät yleiset ominaisuusprofiilit (GATT) ja Security Manager (SM) -palvelut.

Langattomana tiedonsiirtoratkaisuna Bluetooth, jota käytetään laajasti viivakoodinlukijassa, bluetooth-viivakoodinlukija yhdistetään laitteisiin, joissa on sisäänrakennettu bluetooth-moduuli, tai bluetooth-datavastaanottimen kautta vastaanottaaksesi tietoja viivakoodinlukijalta, jonka se on parillut.

Bluetooth-viivakoodilukijalla on monia etuja verrattuna tavanomaisiin johdinmalleihin. Koska ne ovat langattomia, Bluetooth-viivakoodilukija käyttää enemmän liikkuvuutta viivakoodien skannaamisen aikana. Et enää ole kytkettynä isäntälaitteeseen, sinun ei tarvitse huolehtia johdon pituudesta tai työaseman tarvittavasta tilasta. Langattoman yhteyden avulla bluetooth-viivakoodilukija voidaan yhdistää ja käyttää käytännössä minkä tahansa isäntälaitteen kanssa, jolla on bluetooth-radio. Tämän seurauksena kaikissa kannettavissa tietokoneissa, puhelimissa, tietokoneissa ja tableteissa on mahdollisuus integroida bluetooth-viivakoodinlukija työnkulkuun. Ja koska johtoa ei enää ole ja tarve tehdä skannerista näkyvämpi työpaikalla, bluetooth-viivakoodinlukijan fyysinen koko ja suunniteltu ergonomia voivat tulla pienemmiksi, toiminnallisemmiksi ja sisällyttää tyyppisiä parannuksia, joita käyttäjät tarvitsevat pitkien skannaa viivakoodeja.

Bluetooth-viivakoodilukijalla voit skannata viivakoodeja jopa 30 metrin päässä. Monissa tapauksissa langaton yhteys ylläpidetään esteiden, kuten seinän tai hyllyn, kautta.

Sybleltä on saatavana 3 erilaista bluetooth-viivakoodinlukijaa, laser-bluetooth-viivakoodinlukijaa, CCD-bluetooth-viivakoodinlukijaa ja 2D-bluetooth-viivakoodinlukijaa, se täyttää eri toimialojen vaatimukset. Kysy neuvoa insinöörimme valitaksesi sopivan bluetooth-viivakoodinlukijan.