Viivakoodiskanneriliitännät

- Dec 04, 2018-

RS232 (sarja) lähtö

Barcode Scanner RS-232 interface

RS232-lähtövaihtoehto tarkoittaa, että kytket viivakoodinlukijan suoraan käytettävissä olevaan RS232-sarjaporttiin tietokoneen takana. (RS232-lähtöskannerit vaativat yleensä myös vaihtovirtasovittimen virran syöttämiseksi skannerille, koska RS232-portti ei pysty toimittamaan tarpeeksi virtaa viivakoodilukijalle.)

RS232-lähtöskannerilla joudut myös kehittämään sovellusohjelmistosi avaamaan ja lukemaan tietoja suoraan RS232-sarjaportista tai käyttämään ohjelmistorajapintaa, kuten TALtech WinWedge-ohjelmistotuotteita. RS232-lähtövaihtoehdon tärkein etu on, että voit kehittää sovelluksesi siten, että sillä ei ole väliä missä kohdistin on. Kun skannaat viivakoodia, tiedot menevät aina oikeaan paikkaan sovellusohjelmassa, koska skannerista tulevat tiedot menevät suoraan sovellusohjelmaan eivätkä läpi näppäimistöporttia. RS232-käyttöliittymä vaatii hieman enemmän edessä olevaa työtä, koska sinun on joko kehitettävä ohjelmisto toimimaan suoraan RS232-portin kanssa (tai määritettävä WinWedge-ohjelmisto toimimaan RS232-portin ja sovellusohjelmiston välisenä rajapintana), kuitenkin tämän etu. lähestymistapa on, että päädyt paljon vankempaan sovellukseen, joka ei luota siihen, että käyttäjä varmistaa ennen viivakoodin skannaamista, että kohdistin on oikeassa paikassa sovellusohjelmassa. Jos sinun on luotava viivakoodisovellus, joka on täysin "idioottiton", niin RS232-käyttöliittymävaihtoehto on ylivoimaisesti paras valinta.

RS232-lähtövaihtoehto antaa myös mahdollisuuden manipuloida viivakoodinlukijalta saamiasi tietoja ennen tietojen kirjoittamista sovellusohjelmaan, johon haluat datan siirtyvän. Esimerkiksi, jos haluat jäsentää viivakooditiedot tai lisätä siihen päivämäärän tai aikaleiman, RS232-sarjalähtövaihtoehto sallii sinun tehdä tämä.

Yksi ongelma, joka saatat joutua kohtaamaan, on, että joissain uudemmissa pöytätietokoneissa ja melkein kaikissa uusissa kannettavissa tietokoneissa ei ole RS232-sarjaportteja. Ongelma voidaan ratkaista helposti ostamalla "Lisäosa" RS232-sarjasovitin tietokoneelle. Jopa RS232-lisäsovittimia on saatavana kytkeäksesi tietokoneen USB-porttiin. Yhden portin lisäsovittimen sarjasovitin, joka yhdistetään USB-porttiin, maksaa enintään 30 dollaria. Löydät ne mistä tahansa tietokone- tai toimistotarvikekaupasta.


USB-liitäntä

Barcode Scanner USB interface

USB on normaali yhteys tietokoneeseen. USB on fyysinen yhteys, jossa on useita viestintäprotokollan vaihtoehtoja. USB-portit tarjoavat riittävästi virtaa useimmille skannerille, ja skanneri voi itse jäljitellä juuri tekemäni viestintäprotokollia sekä kolmannen protokollan.

USB-näppäimistön emulointi. Tämä on oletus useimmille USB-skannerille. Se toimii samalla tavalla kuin yllä kuvattu näppäimistön kiilarajapinta.

COM-portti-emulointi. Ohjelmistoajurin avulla USB-skannerille voidaan määrittää virtuaalinen COM-portti. Tämä antaa käyttäjälle yleensä enemmän joustavuutta useiden laitteiden hallinnassa COM-porttiyhteyden avulla, mutta muista, että ohjelmistot ja laitteistot on asetettava kommunikoimaan samalla COM-portilla.

HID-viivakoodilukija. HID tarkoittaa ihmisen käyttöliittymää. On olemassa lukuisia laitteita, jotka kommunikoivat USB HID-tilassa, mukaan lukien näppäimistöt, hiiret ja muut syöttölaitteet. HID-näppäimistö (mikä on mitä USB Keyboard Emulation on) sallii vain yksisuuntaisen tiedonsiirron näppäimistöltä tietokoneeseen. HID-viivakoodilukija tarjoaa kaksisuuntaisen viestinnän, joka avaa sovellusmahdollisuutesi.


Näppäimistön kiilarajapinta

Barcode Scanner PS2 interface

"Näppäimistön kiila" -lähtövaihtoehto on yleisin vaihtoehto. Jos haluat liittää näppäimistön kiilaviivakoodinlukijan tietokoneeseen, irrota näppäimistö tietokoneen näppäimistöportista, kytke viivakoodinlukija suoraan näppäimistöporttiin ja kytke sitten näppäimistö pieneen "hyppyjohtimeen" viivakoodinlukijakaapeli (jotta et menetä näppäimistön toimivuutta). Toisin sanoen yhdistät viivakoodilukijan näppäimistön ja tietokoneesi väliseen linjaan. (Yksi etu tästä on, että viivakoodinlukija saa virtaa näppäimistöportista, joten sinun ei tarvitse kytkeä minkään tyyppistä virtalähdettä skanneriin.)

Kun skannaat viivakoodia näppäimistön kiilakannerilla, viivakoodilla koodatut tiedot menevät tietokoneeseen näppäimistöportin kautta niin, että se näyttää kaikille tietokoneessa käynnissä oleville ohjelmistoille ikään kuin ne olisi kirjoitettu näppäimistölle. (eli viivakoodinlukija toimii täsmälleen kuten toinen tietokoneeseen kytketty näppäimistö.)

Näppäimistön kiilakannerilla ei tarvita ylimääräisiä ohjelmistoja. Kytke skanneri vain ja aloita viivakoodien skannaus. Näppäimistön kiilarajapinta on erittäin yksinkertainen ja useimmissa tilanteissa sinun ei tarvitse tehdä muutoksia ohjelmistoon, johon skannaat viivakooditiedot.

Näppäimistön kiilaliittymän tärkein etu on, että se toimii kuten näppäimistö. Laitat kohdistimen mihin haluat viivakooditietojen menevän ja skannaat sitten viivakoodin ja tiedot aukeavat aivan kuin kirjoittaessasi näppäimistölle. Näppäimistön kiilaliittymän haittana on, että se toimii aivan kuten näppäimistö. Jos kohdistin ei ole oikealla syöttökentällä oikeassa sovellusohjelmassa, viivakoodia skannatessa tiedot syötetään edelleen tietokoneeseen ikään kuin se olisi kirjoitettu näppäimistölle. Jos kohdistin ei ole oikeassa paikassa tai jos sovelluksessa, johon haluat viivakooditietojen mennä, ei ole syöttötarkennusta, data menee väärään paikkaan tai mahdollisesti väärään sovellusohjelmaan. Lisäksi, jos sinun on muokattava tietoja millään tavalla, ennen kuin ne menevät tietokoneessa käynnissä olevaan sovellusohjelmaan, et voi tehdä tätä. Oletetaan esimerkiksi, että joudut jäsentämään viivakooditiedot siten, että erilliset tiedon osat menevät eri syöttökenttiin tai jos haluat lisätä päivämäärän tai aikaleiman viivakooditietoihin, näppäimistön kiilakannerilla tämä ei ole mahdollista.

Tällä hetkellä useimmissa laitteissa on usb-portti, ja on erittäin nopeaa ladata tietoja isäntään, tehdä siitä yhä suositumpi. Viivakoodilukijatuotteemme tukevat eniten yllä olevia rajapintoja, eri laitteet ja sovellukset tarvitsevat erilaisia käyttöliittymiä, jotta voisit valita sopivan viivakoodilukijaliittymän, ota yhteyttä johonkin insinöörimme saadaksesi ammatillisia ehdotuksia.