1D-viivakoodit UPC & EAN

- Dec 07, 2018-

UPC tarkoittaa yleistä tuotekoodia, joka sisältää UPC-A & UPC-E, on viivakoodisymbologia, jota käytetään laajalti Yhdysvalloissa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Euroopassa ja muissa maissa kaupan seuraamiseksi myymälöissä.

UPC-A koostuu 12 numeerisesta numerosta, jotka on määritetty yksilöllisesti jokaiselle kaupan kohteelle. Yhdessä siihen liittyvän EAN: n kanssa UPC on viivakoodi, jota käytetään pääasiassa kauppatavaroiden skannaamiseen myyntipisteessä, GS1-eritelmien mukaisesti. [1] UPC-tietorakenteet ovat osa GTIN: iä ja seuraavat kansainvälisiä standardeja perustuvaa globaalia GS1-eritelmää. Mutta jotkut jälleenmyyjät eivät käytä GS1-järjestelmää. Toisaalta jotkut jälleenmyyjät käyttävät EAN / UPC-viivakoodisymboliaa, mutta käyttämättä GTIN-tunnusta.

UPC-E on 6-numeroinen koodi, jolla on vastaava arvo UPC-A: n 12-numeroisella koodilla numerojärjestelmä 0 tai 1.

Jokainen UPC-A-viivakoodi koostuu skannattavasta mustien palkkien ja valkoisten välilyönttien nauhasta, joka on 12 numeerisen numeron sekvenssin yläpuolella. UPC-A-viivakoodissa ei saa olla kirjaimia, merkkejä tai muuta sisältöä. 12-numeroisen numeron ja mustien palkkien ja valkoisten välien välissä on yksi-yksi-vastaavuus, ts. On vain yksi tapa edustaa kutakin 12-numeroista numeroa visuaalisesti ja on vain yksi tapa esittää jokainen mustien palkkien kaistale. ja välilyönnit numeerisesti.

 

Jokaisen UPC-A-viivakoodin skannattava alue seuraa mallia SLLLLLLMRRRRRRE, jossa S (aloitus), M (keskimmäinen) ja E (loppu) vartijakuviot on esitetty samalla tavalla jokaisessa UPC-A: n viivakoodissa ja L (vasen) ja R (oikea) osa edustavat yhdessä 12 numeerista numeroa, jotka tekevät jokaisesta UPC-A: sta ainutlaatuisen. Ensimmäinen numero L osoittaa tietyn numerojärjestelmän, jota seuraavat numerot käyttävät. Viimeinen numero R on virheen havaitseva tarkistusluku, joka mahdollistaa joidenkin virheiden havaitsemisen skannauksessa tai manuaalisessa syötössä. Suojakuviot erottavat kaksi kuuden numeroisen ryhmän ryhmää ja määrittävät ajoituksen.

Eurooppalainen tuotenumero tai EAN on standardi, joka kuvaa viivakoodisymboliaa ja numerointijärjestelmää, jota käytetään maailmankaupassa tunnistamaan tietty vähittäiskaupan tuotetyyppi tietyssä pakkauskokoonpanossa tietyltä valmistajalta. Standardi on sisällytetty globaalin kaupan tuotenumero -standardiin GS1-organisaatiolta; samoihin numeroihin voidaan viitata GTIN-tunnuksina ja ne voidaan koodata muihin GS1: n määrittelemiin viivakoodisymbologioihin. EAN-viivakoodeja käytetään maailmanlaajuisesti hakuun vähittäismyyntipisteissä, mutta niitä voidaan käyttää myös numeroina muihin tarkoituksiin, kuten tukkumyyntiä tai kirjanpitoa varten.

 

Yleisimmin käytetty EAN-standardi on 13-numeroinen EAN-13, superjoukko alkuperäisestä 12-numeroisesta Universal Product Code (UPC-A) -standardista, jonka 1970 on kehittänyt George J. Laurer. EAN-13-numero sisältää 3-numeroisen GS1-etuliitteen (ilmoittaa rekisteröintimaan tai erityisen tuotetyypin). Etuliite, jonka ensimmäinen numero on "0", osoittaa, että seuraa 12-numeroinen UPC-A-koodi. Seuraava on etuliite, jonka kaksi ensimmäistä numeroa ovat "45" tai "49", mikä osoittaa japanilaisen artikkelin numeron (JAN).

Harvemmin käytetty 8-numeroinen EAN-8-viivakoodi otettiin käyttöön käytettäväksi pienissä pakkauksissa, joissa EAN-13 olisi liian suuri. 2-numeroinen EAN-2 ja 5-numeroinen EAN-5 ovat lisäviivakoodeja, jotka on sijoitettu EAN-13: n tai UPC: n oikealle puolelle. Niitä käytetään yleensä kausijulkaisuissa, kuten aikakauslehdissä [2] tai kirjoissa [3], kuluvan vuoden numeron ilmoittamiseksi. ja punnitut tuotteet, kuten ruoka, valmistajan suositteleman vähittäishinnan ilmoittamiseksi

13-numeroinen EAN-13-numero koostuu neljästä komponentista

GS1-etuliite - 3 numeroa (Käytä vain ostettaessa viivakoodia GS1: ltä)

Valmistajan koodi - muuttuva pituus

Tuotekoodi - muuttuva pituus

Tarkista numero

Koska nämä 2 tyyppistä 1d-viivakoodia ovat hyvin samankaltaisia ja liittyvät toisiinsa, joten voimme muuttaa UPC-A: n EAN13: ksi asettamalla viivakoodinlukijan, myös UPC-E voidaan muuttaa UPC-A: ksi.

EAN-8 voi myös muuttua EAN-13: ksi, joskus erilaisissa käyttötilanteissa, viivakoodinlukijan on tehtävä eri asetukset yksityiskohtien ja erityisvaatimusten täyttämiseksi.

Esimerkiksi jotkut käyttäjät haluavat piilottaa UPC-A: n ensimmäisen numeron tai piilottaa viimeisen tarkistusnumeron, sinun on asetettava viivakoodinlukija oikein, jotta se toimisi

Toisinaan asiakkaat haluavat lisätä etuliitteen ja jälkiliitteen tulokseen kysyntään vastaamiseksi, kaikki nämä ovat mahdollisia ja helppoja asiantuntijalle, mutta loppukäyttäjille on erittäin vaikeaa ilman tietämystä.

Nämä 2 suosittua viivakoodia, joita käytetään laajalti ympäri maailmaa, on myös erittäin helppo purkaa ne laserviivakoodinlukijalla tai CCD-viivakoodinlukijalla. Mutta asetukset eivät ole niin helppoja.

W e ovat ammattimaisia Kiinan viivakoodilukijatoimittajia guangzhousta, ja alan ammattilaisten kanssa, jos sinulla on kysyttävää näistä kahdesta viivakoodista viivakoodilukijan käytön aikana, olemme täällä palvelussamme.