1D-viivakoodi vs. 2D-viivakoodi

- Nov 07, 2019-

1D-viivakoodi vs. 2D-viivakoodi

Yksiulotteiset (1D) viivakoodit ovat lineaarisia viivakoodeja ,, joiden pystysuorien viivojen leveys ja rako ovat erilaiset.

Kaksiulotteinen (2D) viivakoodi, koodaa tiedot yleensä kahden ulottuvuuden neliö- tai suorakulmaisina kuvioina.

Laser- tai 2D-kuvan skanneri? Kuinka tiedät kumpi sopii sinulle?

Laseriskanneri riippuu laservalon heijastuksesta saadaksesi hyvä skannaus.Laservalon luonteen vuoksi vain ohut (lineaarinen) viivakoodiviipa voidaan lukea kerralla.Laser-skanneri ei voi skannata viivakoodeja näytöillä, koska näytöt eivät heijasta laservaloa kunnolla.

Kuvaskanneri toimii ottamalla kuvia ja ajamalla hienostuneita kuvankäsittelyalgoritmeja jokaisessa kuvassa viivakoodien purkamiseksi. CMOS-anturilla 2D Imager -skanneri pystyy lukemaan viivakoodeja melkein jokaiselta tahansa pintatyypiltä, ​​mukaan lukien tietokoneen tai mobiililaitteen näytöt, ja jopa skannaamaan lasipintojen läpi, muovisella kutistekalvolla.

Jos viivakoodisi on 2D-viivakoodi tai joudut lukemaan viivakoodit näytöltä, kuten tietokoneen näytöltä, älypuhelimelta tai tablet-laitteelta, 2D-kuvankäsittelylaite on todennäköisesti oikea tapa.

Kameran tarkennuksen ja valokuvaskannerin luonteen mukaan , kuvankäsittelykanneri ei ole herkkä pitkälle 1D-viivakoodille.Jos haluat skannata yli 10 cm: n / 4 tuuman longer -ulotteisia viivakoodeja ,, suosittelemme ostamaan laserskannerin.Yleisesti lukeessasi 1D-pitkiä viivakoodeja laserskanneri pystyy lukemaan viivakoodin helpommin kuin kuvanlukija.